Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Alexander-tekniikan viikonloppukurssi, Ii

18.05. klo 10:00 - 15:00

La 10:00–15:00
Su 10:00–15:00
OpettajaTiina Kaikkonen

Kireyttä ja kiirettä, kipuja ja huolta? Tuntuuko, ettet osaa pysähtyä, eikä kiire lakkaa levosta huolimatta? Miten reagoimme työstä, kodista, sekä ympäristöstä tuleviin paineisiin ja haasteisiin? Miten liikun ja olen? Voinko vaikuttaa näihin itse vai huomaanko tuttujen tapojen vieneet minut aina mennessään? Alexander-tekniikka on psykofyysinen oppimismenetelmä. Kaikille meille muodostuu kehonkäytön ja ajattelun tottumusten myötä haitallisia toimintataipumuksia. Näihin haitallisiin toimintataipumuksiin Alexander-tekniikka tarjoaa hyödyllisiä, kaikkeen tekemiseen sekä olemiseen soveltuvia, ajattelun ja kehonkäytön työvälineitä.

Alexander-tekniikan hyötyjä:

– Toimintaa ja olemista haittaava ylimääräinen lihasjännitys kehossa vähenee, jolloin oleminen ja liikkuminen helpottuu

– Tasapaino paranee

– Toiminta järkevöityy

– Hengitys helpottuu

– Oppiminen ja ajattelu lisääntyvät

– Levollinen valmius lisääntyy

Kurssilla käydään läpi Alexander-tekniikkaan liittyviä asioita läpi käytännönläheisesti. Sovellamme Alexander-tekniikan keinoja tavalliseen toimintaan kuten istumiseen, seisomiseen, kävelyyn, sekä kurssilaisten vapaasti valitsemiin, esimerkiksi harrastukseen liittyvään tekemiseen. Jos tarvitset vapaavalintaista toimintaa varten jonkin esineen, esimerkiksi instrumentin tai läppärin, ota se mukaasi.

Lisätiedot

Kurssi soveltuu kaikille itsensä ja oman hyvinvointinsa kehittämisestä kiinnostuneille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta Alexander-tekniikasta. Kurssille tarvitset mukaasi makuualustan sekä muutaman pehmeäkantisen kirjan. Tila varmistuu myöhemmin.
Opetuspaikka: KulttuuriKauppila Kauppilantie 15 Ii

Tiedot

Päivämäärä:
18.05.
Aika:
10:00 - 15:00
Kotisivu:
https://uusi.opistopalvelut.fi/ii/fi/?q=Alexander&page=1
Suomen Alexander-tekniikan opettajat Finstat ry